paul tierney

10 Appian Way,
Dublin

Share on Facebook Share on Twitter

The client, a keen gardener, sought a modern extension to his period house on Appian Way.

The scheme opens up the lower ground floor of the house and integrates it with the reception rooms on the upper floors by provision of a new naturally lit stairwell. The stairwell and the new extension are fitted with large expanses of glazing to integrate house and garden and to allow views of the garden from the upper floors. Window seats are built in to allow seating at the interface between planting and building and the upper floors of the house look out over sedum roofs.

Artwork is integrated; a specialist piece is recessed in the new floor and lit with a glass walkway over it, and a collection is mounted on a feature wall lit with recessed concealed light sources.

Externally, a granite plinth extends to form a raised planter, a raised water feature and paved areas interspersed with feature plants.


Cullen Payne
paul tierney
Cullen Payne
Cullen Payne